O meni

JERNEJ ZORAN

pop/blues/rock

Dolenjski kitarist (1973, Novo mesto), avtor glasbe in besedil, aranžer, producent.
 

Diskografija:

Avgustovski kosci (2001)

Vojna in mir (DMP, 2008)

Stratosfera (2012)

Romeo, Julija in tatovi sonca (2015)

V svojem filmu (2017)

Stik (2019)

Sodelovanja: 

Društvo mrtvih pesnikov, Tinkara Kovač, člani skupine Dan D, Tifa (ex Bijelo Dugme), Hamo, Sašo Đukić ...

_____________________________________________________

Sem kitarist iz Novega mesta, rojen leta 1973. Kitaro igram približno od leta 1987, zanjo pa me je navdušil moj starejši brat Borut, ki je tudi "kriv", da sem se sploh začel zanimati za glasbo. 

Tedaj so bile na gramofonu ves čas plošče Beatlov, Pink Floydov in podobnih ekip. Nekje proti koncu osnovne šole mi je Borut pokazal nekaj osnovnih prijemov, potem pa sem bil ves čas samouk. Leta 1988 sem si v kinu ogledal film "Rattle and Hum" irskih rockerjev U2 in tistega dne sem se odločil, da se poizkusim še v električni kitari. Že čez nekaj mesecev smo s sošolci na ekonomski srednji šoli v Novem mestu ustanovili skupino, ki smo ji nadeli ime Minister Gregor. Ta kvartet je kmalu postal trio, večino skladb pa sem za bend napisal sam. Veliko lokalnih nastopov - to pa je bilo vse. Leta 1991, po koncu srednje šole smo prenehali igrati skupaj. 

Tedaj sem bil že precej pod vplivom Hendrixa, Claptona, Satrianija, Jeff Becka, Stevie Ray Vaughana in bluesa na splošno - pa da ne pozabim Gilmourja iz Pink Floydov - ja, to je neizbrisno zaznamovalo moj stil vse do danes.

V devetdesetih sem igral v različnih lokalnih zasedbah (Madžars, Lucky Cupids, tudi obujeni Minister Gregor, Tunke), leta 2004 pa sem se pridružil novomeškemu Društvu mrtvih pesnikov (DMP).  S tem bendom sem posnel album Vojna in mir (2008) in prekrižaril velike in majhne odre po vsej Sloveniji. Septembra 2009 sem zaradi kreativnih razhajanj iz benda izstopil. Odločil sem se, da svojo glasbeno pot nadaljujem sam. 

Leta 2011 sem tako izdal svoj pri samostojni singel "Tisočletja", kjer je na vokalu gostovala Lara Poreber, ki je svoj glas posodila tudi v poznejših singlih "Poljubi me", "Nov dan" in "Najine barve". S spremljevalno zasedbo Ministrstvo resnice sem se podal na odre po Sloveniji, in od leta 2012 do danes izdal pet samostojnih albumov.

Glavni vokal na aktualnem albumu Stik je Nina Radkovič.

 

 SPREMLJEVALNA ZASEDBA:

Nina Radkovič - vokal

Mare Verbič - kitara

Sebastjan Podlesnik - bas

Miro Tomšič - bobni